Curvy

Patentoitu kalastusinnovaatio, joka valmistetaan ja pakataan Suomessa

PR-Curvy on täysin suomalainen perheyritys, joka on kehittänyt viime vuodet aivan uutta vaappujärjestelmää Curvyä. Kehitystyö on nyt valmis ja tuotanto käynnissä. On aika päästää Curvyt ”teholastuiksi” mahdollisimman monen vaapun keulalle.
Keksijä Pasi Ratilainen on jo saanut lukuisia vonkaleita kehittämällään ja patentoimallaan kalastusinnovaatiolla. Esimerkiksi koeuittoreissulla 11.2.2017 hän sai lähes kahdeksankiloisen taimenen Tammerkoskesta.
CURVYN ansiosta 15 – 20 % pidemmät heitot = huomattavasti kalastusaluetta lisää ja myös uintiaikaa oikealla syvyydellä lisää vaapullesi. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia heittokalastuksessa!
Vaappu-uistimet voidaan jakaa kahteen luokkaan: pintavaaput ja syvännevaaput. Kalastavista pintavaapuista löytyy yksi yhdistävä tekijä – hakeva uintiliike! Herkkä vaappu siis koukkailee parhaimmillaan sivulta toiselle ja myös ylös–alas- suunnassa, epäsäännöllisesti. Tämä ennalta arvaamaton uinti on usein se ärsyke, joka laittaa petokalan iskemään. Varsinkin kuha ja lohikalat iskevät tällä lailla uivaan kohteeseen. Edellä mainittujen kalojen isoimmat edustajat viihtyvät syvemmässä vesikerroksessa 3–10 metriä pinnasta.

Valitettavasti perinteistä kiinteälenkkistä syvännevaappua estävät fysiikan lait liikkumasta hakevasti. Valittaminen voidaan nyt kuitenkin lopettaa, sillä Curvy mahdollistaa kalastavan haun useimpien valmistajien syvännevaappuihin.
Rakenna magneettien hylkimisvoimasta vastavoima vaappusi vetovastukselle!
Curvy suorastaan pakottaa vaapun välillä poikkeamaan kulkusuunnastaan. Petokalat havaitsevat kylkiviiva-aistilla paremmin nämä mutkittelut. Kylkiviiva-aisti jää kalastajalta helposti huomioimatta, ehkä siksi kun tällainen hienous meiltä ihmisiltä puuttuu.
Nyt sinun on mahdollista saada syvälläkin toimiva ns. ”juopunut mainostenjakaja” -uinti (alkuperäinen sanonta kuuluu: juopunut postinkantaja -uinti). Haluamme, että posti kuljettaa jatkossakin pakettimme teille ehjänä ja ajoissa. Siksi vähän muokattiin tätä sanontaa…

Kun vaapussasi on Curvy, et enää joudu valitsemaan oikean uintisyvyyden tai kalastavan uinnin välillä!

Keksijä: Pasi Ratilainen

Patenttinumero: 126499

Lue lisää keksintöjen synnystä