1. Etusivu
  2. /
  3. Keksinnöt
  4. /
  5. Idealaituri

Idealaituri

PYLVÄSLAITURI KEVÄÄLLÄ VETEEN JA SYKSYLLÄ RANNALLE NOSTELEMETTA JA VETEEN MENEMÄTTÄ

Taistellessani ison järven loivalla rannalla syksyin keväin laiturin kanssa ajattelin, että kyllä tähän pitää olla helpompi keino. Olihan siihen! Pähkäiltyäni asiaa kynän ja paperin kanssa, törmäsin asiaan liittyvään ongelmaan. Ongelman ratkaisu johti keksintöön. Ratkaisu selviää patentista numero 123872.
Olisin voinut tarjota patenttia yrityksille sellaisenaan. Alkaessani suunnitella laituria keksinnön pohjalta totesin, että tarvitaan monien yksityiskohtien ratkaisemista ja testaamista. Halusin varmistaa, että keksintö ei jää hyödyntämättä ja kaupallistamatta. Eläkkeelle jäätyäni aloin valmistaa prototyyppiä.
Ehkä en olisi aloittanut, jos olisin tiennyt yhdenkin prosentin niistä vastoinkäymisistä tarvittavista ideoista ja lisäkeksinnöistä, mitä tarvittiin toimivan ja turvallisen tuotteen kehittämiseen. Monien vuosien työn, eli harrastuksen jälkeen idealaituri on valmis lopulliseen tuotteistamiseen, tuotantoon ja markkinointiin.
Tämän julkitulon toivon johtavan yhteydenottoihin sekä laiturin tarvitsijoiden että valmistuksesta tai muusta siihen liittyvästä toiminnasta kiinnostuneiden taholta.
Kysymys on omilla jaloillaan seisovasta pylväs- tai tolppalaiturista, parhaiten kohteeseen, jossa tarvitaan pitkää laituria, mieluiten kovapohjaiseen loivaan rantaan. Idealaiturin idea on siinä, että pitkäkin laituri voidaan asentaa ja purkaa juurikaan laitureihin koskematta ja veteen menemättä.

Lue lisää keksintöjen synnystä