1. Etusivu
  2. /
  3. Keksinnöt
  4. /
  5. Supragarden® Kasviportaat

Supragarden® Kasviportaat

Supragarden® on uudentyyppinen pystysuuntainen viherkasvien ja ruokakasvien kasvatusjärjestelmä, joka on suunniteltu lähinnä kotitalouksien käyttöön, mutta modulaarinen viherseinä- ja sisäpuutarhajärjestelmä sopii myös koulujen, vanhainkotien, ravintoloiden ja toimistojen arkea ja tiloja piristämään. Suomessa valmistettavassa Supragarden® puutarhassa voidaan kasvattaa kaupallisten kasvihuoneiden käyttämällä vesiviljelytekniikalla ilmaa puhdistavia viherkasveja, sekä ruokakasveja, kuten salaatteja, yrttejä, chilejä ja tomaatteja. Tämä innovatiivinen järjestelmä on modulaarisen ja toiminnallisen huonekalun ja valaisimen yhdistelmä, joka toimii kodin puutarhana, elävänä viherseinä sisustuselementtinä ja sisäilmaa puhdistavana ekosysteeminä.

Modulaarisen ja pystysuuntaisen järjestelmän ydin on Suomessa patentoitu ja valmistettava Kasviporras: kasvatuskanavamoduuli, joita toisiinsa yhdistämällä on helppo koota ylöspäin nousevia monimuotoisia ja suuriakin viherseinärakenteita ja sisäpuutarhoja. Järjestelmän ainutlaatuisin ominaisuus on kevyt, ”läpinäkyvä” ja patentoitu rakenne, jonka ansioista pystysuuntaisen puutarhan voi laittaa myös ikkunan eteen kasviverhoksi. Ikkunalla myös energian käyttö on tehokasta; kasvit saavat päivällä auringonvaloa ja illalla lisävaloa järjestelmään kuuluvista tehokkaista LED lampuista, jotka toimivat myös tilan yleisvalona.

Lisätiedot: Supragarden® MVP valmistui kesäkuussa 2017 ja ensimmäinen tuotantoerä valmistettiin ja myynti käynnistettiin Kasviportaat Oy:n verkkokaupassa heinäkuussa 2017.  Ensimmäinen tuotantoerä on myyty 4 kuukaudessa lähes loppuun ja yhtiö pyrkii seuraavaksi saamaan uusia myyntikanavia. Patentista on jätetty maakohtaiset hakemukset markkina-alueelle, joka kattaa n. 3,4 miljardia ihmistä.

Järjestelmän suunnittelussa on panostettu ekoloogisen, helppokäyttöisen ja monipuolisen lopputuotteen kehittämiseen, sekä kestävien ja turvallisten materiaalien ja kustannustehokkaan valmistustekniikan valintaan. Käytön helppous on saavutettu mm. automaattisella kastelujärjestelmällä, suurella 70 litran vesisäiliöllä ja järjestelmään suunnitelluilla LED-valoilla.

 

Keksijä: Jouni Spets

Patentti tai hyödyllisyysnumero: Myönnetty  Suomi patentti: 126180

Lue lisää keksintöjen synnystä
Keksinnön kotisivut
jouni.spets@plantsteps.com
+358405927320