1. Etusivu
  2. /
  3. Keksinnöt
  4. /
  5. Taom Chalk

Taom Chalk

Aikanaan snookeria Eurosportilta katsellessani, selostaja Aki Kauppinen puhui snookerin todellisesta ongelmasta ”kikistä”, jonka aiheuttajaa ei tiedetä.

Teorioita ”kikkien” aiheuttajasta on esietty paljonkin, mutta ratkaisua niiden poistamiseen ei ollut keksitty joten päätin ottaa tästä haasteen itselleni. Tutkin asiaa monelta kantilta, kunnes aika pian arvelin löytäneeni keinon kikkien vähentämiseen, jopa poistoon.

Mielestäni ratkaisu löytyy liidusta ja siinä käytettävistä ainesosista. Tältä pohjalta lähdin jälleen valmistamaan muutamia uudenlaisia prototyyppejä snookeriin sekä pooliin. Värin lisäksi liiduilla on pieni ero valmistuksessa optimoituna molempien lajien veralle sopivaksi eli sekä pooliin että snookeriin on oma liitunsa.

Hyvin nopeasti sain valmistettua siitä mieleiseni. Ja kun ”kikit” ovat snookerissa suurempi ongelma kuin pool biljardissa, niin halusin tämän lajin ammattilaisen testaamaan snooker-liitua. Otin yhteyttä Robin Hulliin ja kerroin hänelle liidusta ja siitä mihin tällä ensisijaisesti pyrin vaikuttamaan, eli ”kikit”. Robin testasi liitua ja palaute oli huikeaa.

Lue lisää keksintöjen synnystä