1. Etusivu
  2. /
  3. Keksinnöt
  4. /
  5. WOOOM-harjoitusalusta

WOOOM-harjoitusalusta

KESTÄVYYTTÄ JA KEHONHALLINTAA

WOOOM harjoitusalusta on tarkoitettu eritoten jääkiekkomaalivahdeille ja heidän valmentajilleen, mutta coreharjoittelun osalta myös muille urheilijoille.
Harjoitusalustan tavoitteina on parantaa kehonhallintaa, lihasten kestävyysvoimaa ja lonkkaa tukevien lihasten ja keskivartalon syvien lihasten kehittämiseksi ja tätä kautta ennaltaehkäistä lonkkanivelvammoja.
Jääkiekkomaalivahtien torjunta-asennot, etenkin V-asento, vaativat lonkkaniveleltä ja sitä liikuttavilta lihaksilta paljon voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja liikkuvuutta.

Lisäksi maalivahdin keskivartalon syvien lihaksien tulee olla hyvässä kunnossa, jotta ne tukisivat lantiota. Raajojen liikkeiden tulee olla hyvin koordinoidut; silmä-käsi yhteistyö, harjoittelulla eriytetään ylä-ja alaraajat vrt. rumpujensoitto. Core:n hallintaa tukeva harjoittelu on hyvä aloittaa jo juniorivaiheessa, jotta luodaan perusta lajityypilliselle harjoittelulle ja myöhemmän iän voima- ja nopeusharjoittelulle ja urheilijan harjoitettavuudelle.

Liikkuvuusharjoittelun tulee kulkea koko ajan muun harjoittelun matkassa, jotta lihaskireydet eivät aiheuta vääränlaisia asentoja tai ne eivät estä torjunta-asentojen vaatimaa lonkkanivelen liikelaajuutta.
Monesti nämä maalivahdin peliä tukevat oheisharjoitteet jäävät liian vähälle huomiolle joukkueharjoitteluissa, sekä itsenäisessä harjoittelussa. Tämän vuoksi teimme WOOOM harjoitusalustan jääkiekkomaalivahdeille, yhdessä fysioterapeutin ja maalivahtivalmentajan kanssa.

 

Lue lisää keksintöjen synnystä