Floreti-kukkatelineen tarina 

Muutama vuosi sitten pääsiäisenä sain vienon kehoituksen vaimoltani: Siivoa keittiön pöytätaso. Se olikin todella täynnä papereita ja muuta roinaa, joten  minähän aloin siivota.  Kaikki irtain löysi paikkansa, mutta anopinkieltä en osannut sijoittaa minnekään järkevästi, koska viherkasveja meillä nimittäin löytyy keskikokoisen herbaarion verran. Silloin huomasin, että ikkunanpokien helareijäthän ovat suurimman osan ajasta aivan käyttämättöminä. Niihin voisi kehitellä jonkinlaisen kukkatelineen asennussysteemin, jossa ei vaadittaisi reikien poraamista, ruuvaamista tai nauloja!

Lähdin autotalliin protoilemaan pariksi tunniksi ja vääntelin takoraudasta telineen, joka sujahti hienosti keittiön ikkunaan ja anopinkikielikin näytti oikein nätiltä. Koska kukkia oli vielä muillakin pöytätasoilla, päätin tehdä niille kerrostalon ja tein vielä muutaman oksan lisää ja ensimmäinen Floreti-kukkatelineen prototyyppi oli syntynyt!

Ideasta tuotteeksi

Koska se oli mielestäni todella hienon näköinen ja sitä kehuttiin, päätin alkaa suunnitella tästä ihan oikeaa tuotetta. Ensin tietysti teline patentoitiin Kolsterin avulla, sitten tutkin ja hain erilaisia materiaaleja ja valmistusmenetelmiä, päätyen lopuksi pulverimaalattuun alumiiniputkeen ja ruiskupuristettuihin muoviosiin. Kun materiaalivalinta oli selvä, löysin tutun yrittäjän kautta Desart Oy:n Matti Sepon, joka piirsi ideani puhtaaksi, tuotantovalmiiksi, piirustuksiksi.

Tähän asti kaikki oli sujunut kuin rasvattu, mutta kun nyt alettiin valmistaa 0-sarjaa alkoi hommakin muuttua monimutkaisemmaksi. Milloin oli haasteita työkalujen, milloin materiaalien kanssa, mutta loppujen lopuksi on saatu Floreti-kukkateline pakettiin asti ja myyntiin omaan verkkokauppaan 🙂

Floreti kaikkiin ikkunoihin?

Sitten siirryttiinkin keksijän innovatiivisesta tilasta yrittäjän arkeen. Tuote on valmis ja sitä pitäisi pystyä markkinoimaan ja hankkia sille näkyvyyttä. Tässä vaiheessa olen tällä hetkellä, muutamia positiivisia kontakteja ja kehitelmiä on ilmassa, mutta suuri läpimurto on vielä tapahtumatta. Toki uusia ideoita on jo myllyssä pyörimässä, mutta suosittelen kaikille, että keksijä aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa hakemaan yhteistyökumppaneita ja apua tuotteen myyntiin ja markkinointiin.

Pauli Lagerstedt, keksijä